Задати питання

Монтаж водяної теплої підлоги в Києві

Ціль нашої компанії - надання послуг з монтажу, проектування та сервісного обслуговування опалювального та кліматичного обладнання на самому високому рівні за чесними розцінками!

Монтаж водяної теплої підлоги в деталях і "по поличкам"

Тепла підлога приваблива як з економічної (економія на опаленні 15-20%), так і з естетичної точки зору, і все більше людей сьогодні відмовляються від інших пристроїв і способів обігріву на її користь. Проста, яка не потребує догляду і дуже надійна - вона складається з невеликої кількості вузлів і елементів, тому багатьом здається, що змонтувати її простіше простого. Чи справді це так легко?

Розглянемо укладання водяної теплої підлоги по етапах

Традиційний перелік робіт з облаштування підлоги такий:

  1. Оцінка доцільності опалення приміщень системою "тепла підлога";
  2. Підготовка поверхонь;
  3. Вибір обладнання та схеми його розташування;
  4. Компонування елементів на місцях;
  5. Попередні тести;
  6. Заливка підлоги цементно-піщаним розчином бетону;
  7. Укладання декоративного покриття.

Монтаж водяної теплої підлоги: ціна компанії Інсталсіс

Наші чесні розцінки на монтажні роботи по водяній теплій підлозі!!!

Вид робіт Од. вим. Ціна, грн.
1 Ціна на монтаж водяної теплої підлоги кв. м 149
2 Ціна на монтаж водяної теплої стіни кв. м 249
3 Ціна на монтаж колектору для теплої підлоги до 5 виходів шт. 899
4 Ціна на монтаж колектору для теплої підлоги понад 5 виходів шт. 999

В рамках першого етапу проводиться тепловий розрахунок приміщення (оцінка рівня тепловтрат кожного вікна, стіни, двері, а також підлоги і стелі) з урахуванням габаритів і схеми розташування меблів. На основі цього розрахунку робиться висновок, чи зможе площа підлоги, що залишилася вільною, передавати приміщенню достатню кількість тепла, чи ні. Система теплої підлоги повинна віддавати від 60 Вт тепла з 1 м². Якщо зможе - виконується етап №2.

Етап другий  включає демонтаж старих підлог до твердої основи (плит перекриттів), попереднє вирівнювання підлог (якщо перепад висот на 1 м² перевищує 1 см), укладання демпферної стрічки по периметру, укладання теплоізоляції. Разом з тим слід звернути увагу на те, що найчастіше така система не може бути змонтована в уже побудованих будинках панельного типу без істотного підйому рівня підлог.

Підбір обладнання  включає в себе вибір труб, запірної і регулюючої арматури, насосно-змішувального вузла, джерела тепла і колектора. Також на цьому етапі визначається крок укладання труб, число контурів і їх довжина, виходячи з умови, що кожен контур не може бути довшим 100 метрів. Вибір тієї чи іншої схеми укладання істотного впливу на економію довжини трубопроводів не дає.

Після компонування проводиться попередній  тест системи , метою якого є перевірка працездатності контурів і перевірка їх герметичності. Виконується він надлишковим тиском в системі.

Армуючий шар заливається тільки тоді, коли етап попередніх тестів закінчено. Труби системи залишаються під тиском, заливаються бетоном, після чого стяжка повинна повністю висохнути природним чином протягом  трьох тижнів . Зачекавши цей термін, можна укладати зовнішній декоративний шар підлогового покриття і запускати опалення.

Водяна тепла підлога: монтаж і його вплив на вартість

Наша відповідь - безумовно можуть! На монтаж водяної теплої підлоги ціна багато в чому залежить не тільки від площі приміщень, стану будинку, але і від вартості матеріалів і комплектуючих, а також їх кількості. Про те, як можна заощадити без шкоди для комфорту піде мова далі. Перш за все, зупинимося на ступені утеплення будинку, якості вікон та дверей. Якщо у Вас вже встановлені сучасні енергоефективні вікна та двері, а фасад будівлі добре утеплений, - укладання водяної теплої підлоги обійдеться набагато дешевше.

Фактор економії номер два - ефект поверховості. Всі приміщення, розташовані на першому поверсі вимагають більшого утеплення. Так, для опалювальних багатоквартирних будинків під труби потрібно укласти всього 5-міліметровий шар фольгованої теплоізоляції, в той час як на перший поверх приватного будинку потрібно теплоізоляційний шар в 50 мм з пінопласту 35 щільності або спіненого пінополістиролу (а на другий - в 30 мм).

Фактор економії номер три - призначення теплої підлоги і площа приміщень. Якщо використовувати систему підігріву підлоги як доповнення до радіаторів, то можна використовувати труби діаметру 16-20 мм при більшому кроці їх укладання (до 20 см). Якщо ж система використовується як основне джерело тепла, слід купувати труби діаметром 16-20 мм і укладати їх з меншим кроком (10-15 см).

При уявній незначній різниці в діаметрах труб, ефект від їх застосування сильно розрізняється. Труби більшого діаметру здатні підводити в приміщення більше тепла. Армуючий шар цементно-піщаного розчину повинен бути не менше, ніж 4,5 см над верхнім краєм труб, щоб витримати навантаження 100 кг на 1 м² .

Застосування труб меншого діаметра і арматури до них здешевлює водяну теплу підлогу. Проте тут важливо пам'ятати, що в кожне приміщення має надходити достатня кількість тепла.

Найчастіше контури опалення автономні, а величина робочого тиску в них не перевищує 2 атм. У зв'язку з цим в приватний будинок купувати трубу на робочий тиск, наприклад, 10 атм не має сенсу і економічно невигідно. Такі труби більше підійдуть в тому випадку, якщо теплі підлоги будуть укладатися в квартирі з системою централізованого теплопостачання з високим тиском.

На монтаж водяної теплої підлоги ціна може знижуватися і за рахунок вибору оптимального співвідношення діаметра труб і числа контурів. І мова тут не стільки про труби, скільки про вартість розподільного колектора. Чим більше число контурів на колекторі, тим він дорожчий. І тут буде розумним прорахувати, скільки контурів буде, якщо взяти труби д 16 мм або д 20 мм. Наприклад, у Вас може вийти так, що купивши більш дорогі труби більшого діаметру Ви заощадите за рахунок меншої вартості колекторного вузла.

Підлоги і стіни з підігрівом - спеціалізація фірми Інсталсіс

У тому, що монтаж водяної теплої підлоги тягне за собою складні і трудомісткі роботи, сумніватися не доводиться, але головними параметрами все одно залишаються економія, якість і довговічність. Вартість же - вторинна і ставити її на передній план не варто.

Логічно, що на монтаж водяної теплої підлоги ціна при самостійному укладанні буде трохи нижче, а гарантій якості не буде зовсім. Заощадити тут можна на кожному етапі робіт виключно за рахунок витрат особистого часу. На виході Ви отримуєте виготовленого власноруч "кота в мішку".

Професійне укладання водяної теплої підлоги Київ і Київська область виконується рядом компаній при досить великому "розльоті" цін на дану послугу. Розцінки фірми Інсталсіс, які наведені в таблиці вище, являють собою "золоту середину". Стабільно висока якість при цьому гарантується нашим 12-річним стажем роботи в сфері опалення.

Монтаж водяної теплої підлоги Київ і Київська область від Інсталсіс вже оцінили тисячі клієнтів, але ми не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо вдосконалюватися для Вас! Причин працювати саме з нами кілька:

  • ми - по-справжньому компетентний підрядник;
  • роботи будуть виконані точно в строк з урахуванням всіх побажань;
  • Ви отримуєте документальні гарантії на виконані роботи до 5 років;
  • наші ціни - найдемократичніші;
  • завжди для Вас послуги з гарантійного і післягарантійного обслуговування.
Замовити послугу

Залиште заявку і ми самі Вам передзвонимо!